Voor scholen - theatertraject


Via het theatertraject komen peuters en allerjongste kleuters stapsgewijs in contact met theater. De bedoeling van dit traject is om jonge kinderen voor te bereiden op hun -vaak eerste- theaterbezoek. Het traject bestaat uit 3 stappen:

STAP 1: Het meisje met de gele jas of Fee (2,5+)

Met deze voorstellingen komt 4Hoog in de peuterklas.
De meeste kinderen van 2,5 zijn nog te klein om een ‘volledige’ theaterervaring te verwerken. De indrukken, in en buiten de voorstelling, zijn nog te intens. Daarom gaat 4Hoog naar de kinderen toe, in de vertrouwde omgeving van hun klas. We brengen een kleine, artistieke maar eenvoudige kennismaking, een eerste theaterproevertje.
Klik voor meer info over de voorstelling 'het meisje in de gele jas'  en 'Fee'

STAP 2: Tello gaat naar toneel

‘Tello gaat naar toneel’ is een korte (animatie)film die de theatercodes uitlegt aan kleuters. Het begrijpen van de spelregels is de doorslaggevende factor bij een al dan niet geslaagde theaterervaring. Als 4Hoog grenzen wil verleggen, moet het kind over de juiste tools beschikken om daarin mee te gaan. Bij de animatiefilm hoort een klaspop en een prentenboek met daarin tips om kinderen goed voor te bereiden op hun theaterervaring. Meer info over Tello gaat naar toneel vind je hier.

STAP 3: met de klas naar het theater

En dan is er het theaterbezoek zelf, het bekijken/beleven van een 3+ voorstelling van 4Hoog, in een theaterzaal, met alles erop en eraan. Meer info over onze voorstellingen vind je hier.