klik hier voor de online versie van deze mail



Voorstelling 'Het meisje in de gele jas'

 

Beste persrelatie,

Vanaf 1 september ben ik in dienst bij 4 hoog. Buiten de spreiding van de 4Hoog-voorstellingen ben ik ook verantwoordelijk voor de communicatie van alles wat het productiehuis doet.
Ik ben dan ook vanaf heden jouw contactpersoon. Wens je info te verkrijgen dan kan je mij mailen steve@4hoog.be , of  bellen naar 0476508180

Graag stel ik jou onze nieuwe productie 'Het meisje in de gele jas' voor. 
Deze voorstelling maakt deel uit van een theatertraject dat wij aanbieden aan scholen en culturele centra. De klasvoorstelling 'Het meisje in de gele jas' is de eerste stap in dat traject. Omdat het een voorstelling in de klas is kiezen we ervoor om geen premičre te organiseren maar nodigen we je in de klas uit om de voorstelling te komen bekijken. 

4hoog is een waarde in het theaterlandschap op het gebied van kindertheater en vooral voor zijn kleutervoorstellingen. We vinden het als gezelschap belangrijk om voorstellingen te maken in een theaterzaal om zo kinderen op een jonge leeftijd kennis te laten maken met theater en zijn codes.
We krijgen regelmatig de vraag, zowel van programmatoren als van leerkrachten, om een kwalitatieve productie te maken voor de allerkleinsten, de 2,5-jarigen die in de instap- of eerste kleuterklasjes zitten. Voor peuters is het theateraanbod beperkt of is het van mindere kwaliteit. En vaak worden ze dan gewoon meegenomen naar het theater, mee met de 'groten', de 3-, 4- en 5-jarigen. Zo'n uitstap is voor een peuter een grootse gebeurtenis met veel prikkels en indrukken (fluohesjes, bus/tram, verkeer, vestiaire, 100 kleuters in een theaterzaal, het licht gaat uit...), voor veel kleintjes zelfs teveel. En dan moet de voorstelling nog beginnen.
Geďntroduceerd, voorbereid op wat komen gaat en met een notie van wat 'theater' ongeveer inhoudt, kunnen peuters veel meer ontspannen genieten van een voorstelling en dit niet alleen van 4Hoog producties, maar van elke andere voorstelling die ze daarna te zien krijgen.

Met dit in gedachten hebben we het theattertraject bedacht  om zo de kleinste kinderen voor te bereiden op een fijne en inhoudelijke theaterbelevenis.

Kort samengevat bevat het theatertraject 3 stappen:
Stap 1: de klasvoorstelling 'Het meisje in de gele jas' voor kleuters vanaf 2,5 jaar
Stap 2: Samen in de klas met de juf of meester theater en zijn codes leren kennen via het boek en DVD 'Tello gaat naar toneel'
Stap 3: Met de klas naar een voorstelling in het theater

Dit theatertraject vertrekt van het kind (wat kan het aan? hoe brengen we het aan?), verlegt op een zachte manier grenzen rekening houdend met het ontwikkelingsniveau en de ervaringswereld van het kind, reikt leerkrachten handvaten aan om rond theater met peuters en kleuters te werken, zodat een theaterbezoek voor zowel kind, als leerkracht als acteurs een aangename, ontspannende en verrijkende ervaring is.
We willen met dit project geen alternatief bieden voor theater in de schouwburg, we willen er net voor zorgen dat scholen, en specifiek kleuters, de weg naar het theater ontdekken en via school, waar ALLE kinderen bereikt worden, hun levensbelangrijke portie cultuur binnen krijgen.

Meer info over het theatertaject kan je hier terugvinden
Meer info over de klasvoorstelling 'Het meisje in de gele jas' kan je terugvinden door hier te klikken

We zijn de klasvoorstelling nu aan het spelen en dat tot en met de lente van 2018. Graag nodig ik je uit om naar de voorstelling te komen kijken en licht ik met plezier het theatertraject nog verder toe.
Contacteer mij maar over wanneer en waar we spelen.

Tot uw dienst
Steve Piens
steve@4hoog.be | 0476508180 

 
 

powered by zapthemall